Fastighetsförädlarna i Mälardalen etablerar sig i Karlstad

Nu är det klart att FFAB, Fastighetsförädlarna i Mälardalen, tar sig in på nya marker bortom Mälardalen. I Karlstad ska vi uppföra en projektfastighet med detaljplan om cirka 110 hyresrätter. Området är väl etablerat sedan tidigare och grannen är en av stadens mer exklusiva bostadsrättsföreningar.

André Rosberg, affärsutvecklare på FFAB, berättar om projektet:

– Vi har arbetat intensivt med att komma i mål med den här affären och nu är vi redo att påbörja rivningen av befintliga byggnader och börja täcka av berget för att sedan mäta in höjderna på tomten med en drönare. Det känns inspirerande att FFAB breddar sin marknad och därmed öppnar upp för nya affärsmöjligheter. Karlstad är en intressant stad som ligger i en spännande region. Kommunen, som jag arbetat med tidigare, tar varmt emot nya aktörer och har en tydlig ambition samt en positiv framtidstro, vilket ger FFAB de bästa förutsättningarna för att göra fler affärer i regionen.

Vilka målgrupper vänder ni er till?

– Tanken är att bygga yteffektiva hyresrätter för en kategori av människor som verkligen är i behov av bostäder, det vill säga unga vuxna. Byggnaderna som uppförs kommer att ha Svanen miljöcertifiering och solceller installerade på taket. Miljötänket är viktigt och något vi har med oss under hela processen och byggnationen. FFAB kommer att samarbeta med arkitektbyrån ÅWL arkitekter som står bakom FFAB:s byggprojekt Vård Norra och Vård Södra på Kappelgärdet i Uppsala, Nordens största vårdboende.

”Det känns inspirerande att FFAB breddar sin marknad och därmed öppnar upp för nya affärsmöjligheter.”