Visionsbild Barkarby centrum

FFAB bygger klimatsmart kvarter i Barkarby

Nu står det klart att FFAB investerar i ett 19 600 kvadratmeter stort stadskvarter i Barkarby som kommer att rymma både bostadsrätter, ägarlägenheter och kontor.

FFAB och Järfälla kommun har nu skrivit avtal om utveckling och byggnation av ett mycket spännande kvarter i Barkarby. Husen blir certifierade NollCO2-byggnader, med kontor planerade närmast E18 och bostäder i form av bostadsrätter och ägarlägenheter mot parken och å-fåran.

– Vi på FFAB är mycket glada och stolta över markanvisningen i Barkarbystaden. Vi ser fram emot det kommande samarbetet och involverande processen med Järfälla kommun där vi skapar och bidrar till ytterligare ett dynamiskt kvarter med hållbarhet i fokus, säger Jacob Sandberg, vd på FFAB.

Kvarteret ligger i ett strategiskt och tillgängligt läge i det expansiva området Barkarby, med närhet till både E18 och nordvästra Stockholms framväxande knutpunkt för kollektivtrafik som kommer trafikeras av både tunnelbana, buss, pendeltåg samt regional- och fjärrtåg år 2026. Här blir man även granne med nyöppnade Bas Barkarby – en mötesplats med kontor, konferens, restaurang, kafé, högre utbildning, idrott och kultur.

– Stadsutvecklingen i Barkarby är i ett intensivt skede där unika satsningar på ny infrastruktur som tunnelbana och regionaltågsstation växer fram sida vid sida med ett nytt kontorsläge, nya kvarter för bostäder, service, utbildning, kultur, idrott och hälsa. Att FFAB väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en attraktiv plats för framtiden. Tillsammans skapar vi en livfull, upplevelserik och dynamisk stadsmiljö där människor, företag och organisationer trivs och utvecklas, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

Publicerat: februari 2022
Visionsbild: Järfälla kommun/AIX Arkitekter
Läs mer hos: Fastighetsvärlden eller Järfälla kommun.

Läs mer

Balanserat, barnsligt och bacillfritt – inredningstrenderna för 2021 är här

När trendexperten Stefan Nilsson berättar om årets viktigaste trender inom lifestyle, design och beteenden är mat inspirerade färger, lekfullhet, vintage, aktivism och årets inredningsväxt några av huvudpunkterna.

För Niklas var uteplatsen avgörande

När Niklas Trang, 29 år, sålde sin förra lägenhet i Rissne visste han genom sina kompisar att Ursvik skulle bli ett härligt område både för honom och hans hund. Det fanns bara ett krav: en stor uteplats.