Porträtt Fredrik Rydergård.

”Det mest givande är att göra våra slutkunder nöjda”

Under hösten 2021 har vi haft glädjen att säga välkommen till vår nya kollega Fredrik Rydergård, Projektutvecklare på FFAB. Han har en bred erfarenhet av hela utvecklingsprocessen – från förvärv till detaljplaner och entreprenad – och har haft olika roller hos flera bostadsutvecklingsföretag.

Själv bor han i en lägenhet vid vattnet i Nacka – ett gammalt konverterat sekelskifteshus i tegel som man på senare år byggt om till lägenheter.

– Jag trivs jättebra. Jag skulle faktiskt gärna ha utvecklat ett liknande projekt själv, säger Fredrik.

Kan du berätta om ditt uppdrag på FFAB?

– Som Projektutvecklare är mitt uppdrag delvis att titta på nya affärer, men framför allt att utveckla de affärsmöjligheter som affärsutvecklarna har och att driva dem från en första idé hela vägen fram till inflyttning. Det kan vara många olika sorters projekt, inte enbart bostadsrätter utan också hyresrättsprojekt, kommersiella fastigheter eller en blandning av dem alla.

”Egentligen handlar det nog om att förverkliga någon annans drömprojekt.”

Vad är mest givande med din roll?

– Det som känns mest givande för mig är att göra våra slutkunder nöjda. Att man efter att ha jobbat hårt och lagt ner mycket tid och energi kan se ett slutresultat som är tillfredsställande för alla. Ibland kan det handla om en detaljplan i ett tidigt skede då man inte ser resultat förrän efter många år, och ibland kan det röra sig om korta byggprojekt i en beställarroll där det kanske bara tar ett år från idé till verklighet. Det är det som driver mig, att få göra idéer och visioner till verklighet.

Har du något drömprojekt?

– Drömprojekt är de projekt som är såväl roliga som stimulerande och som samtidigt sätter FFAB på kartan utåt sett och ekonomiskt. Det är alltid kul när man kan åka förbi ett projekt några år efter färdigställande och hur man då påminns om hela processen, från att vi nosat upp det till slutresultat. Så egentligen handlar det nog om att förverkliga någon annans drömprojekt.

Kontakt

Sitter du inne på spännande idéer om fastighetsprojekt? Tveka då inte att höra av dig till Fredrik.

Fredrik Rydergård
Projektutvecklare
Tel: 070-976 60 03
fredrik.rydergard@ff-ab.se