”Viktigt att utveckla något alla kan vara stolta över”

Fredrik Lundberg kom till FFAB för två år sedan med en gedigen erfarenhet från entreprenadsidan av både bostadsprojekt och samhällsfastigheter.

– Jag ser det som en stor nytta att kunna sätta sig in i entreprenörernas tankesätt och det gör det också lättare för mig att både hålla koll på deras framsteg och problem i produktionen, säger han.

När han inte är hemma och renoverar sitt nya hus är han entreprenadchef på FFAB, och ansvarar för att driva flera projekt från start och hela vägen fram till mål. Just nu ligger fokus på ett hyresrättsprojekt på Hägerstensåsen och ett i Karlstad, samt ett helt nytt projekt i Sätra centrum. Allra mest gillar han dock när projekten är avslutade – känslan av att ha fått fram ett hem som de boende kan trivas i är svårslagen.

– Det fina med fastighetsbranschen är att vi skapar bestående produkter som kan glädja personer och samhällen under lång tid. Och just eftersom husen förmodligen kommer stå kvar i väldigt många år är det också viktigt att vi utvecklar något som vi alla kan vara stolta över.

”Hållbarhet inom fastigheter blir mer av en självklarhet som både kunder och finansiärer förutsätter”

Hållbarhet allt viktigare

Fredrik är dessutom ansvarig för den fortsatta utvecklingen av FFAB:s hållbarhetsarbete. Bland annat har företaget tagit ett inriktningsbeslut om att alla nya byggnader som produceras ska ha miljöcertifieringen svanenmärkt – eller högre.

– Vi ser precis som många andra en stor rörelse mot att hållbarhet inom fastigheter blir mer av en självklarhet som både våra kunder och finansiärer förutsätter. Därför tror vi att detta kommer vara väldigt aktuellt och en stor fråga inom en överskådlig framtid, där man hela tiden kommer behöva fundera på samtliga hållbarhetsområden vid beslut och drift av våra projekt.